West-Friese scholieren helpen een handje mee tijdens NL Doet

Zo’n 700 scholieren hebben zich de afgelopen tijd aangemeld bij Vrijwilligerspunt West-Friesland om mee te helpen met de landelijke actie NL Doet. De scholieren gaan bij verschillende musea en verenigingen in de regio meehelpen. Het Vrijwilligerspunt is dan ook blij met zoveel aanmeldingen. Dat meldt NH Nieuws. 

Op vrijdag 10 maart zullen de scholieren zich inzetten bij tientallen maatschappelijke organisaties in de regio. De scholieren zijn beschikbaar tussen 09.00 uur en 15.00 uur, en kunnen zich aanmelden op één van de locaties waar vrijwilligers worden gevraagd. 

Verzorgingstehuizen en musea 

Dit varieert tussen verschillende verzorgingstehuizen waar vrijwilligers rollators poetsen of samen met de bewoners een spelletje doen. Maar ook bij andere organisaties en musea kunnen de scholieren een handje meehelpen.

Wethouders en de burgemeester 

Niet alleen de leerlingen van middelbare scholen in West-Friesland, maar ook wethouders van de zeven West-Friese gemeenten zetten zich in tijdens NL Doet. Ook is het de bedoeling dat de burgemeester van Enkhuizen tijdens de actiedag gaat voorlezen bij een gezin uit de gemeente. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk