Politie pakt 13-jarige jongen op na brandstichting op een school in Roermond

Een 13-jarige jongen uit Roermond is zondagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in een middelbare school. Hij zou een kantoorruimte in de school in brand hebben gestoken. Dat deed hij uit onvrede over een docent van het Broekhin College in Roermond. Dat meldt het AD. 

De politie wil verder niet veel kwijt over het incident. Dat komt omdat de jongen minderjarig is en in beperkingen zit. Dat wil zeggen dat hij alleen maar met zijn advocaat mag praten. 

Brand 

Zaterdag brak rond 17.45 uur de brand uit. De verdachte kladde daarbij leuzen op de muren, waaruit bleek dat de brandstichting gericht was tegen een docent van de school. Een kantoor van de school brandde volledig uit. 

Filmpje van de dader 

Op een filmpje, dat de dader online heeft gezet, is te zien hoe de vlammen in het kantoor steeds groter worden en onder een deur door zich naar buiten verspreiden. Er staat een tekst in het filmpje met de naam van de leraar in kwestie en verschillende scheldwoorden. 

Schoonmaak 

De school heeft maandag de lessen wel gewoon gestart, alleen de eerste uren vielen uit. Docenten konden die tijd gebruiken om met elkaar over de gebeurtenissen te praten. Op zondag is er in het schoolgebouw begonnen met de schoonmaak van enkele getroffen ruimtes. Een vleugel van het gebouw blijft nog twee weken dicht omdat daar nog schoongemaakt moet worden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk