Nieuw Techno Centrum in Eibergen is de extra dimensie van het Assink lyceum

Het open huis van het Assink lyceum aan de Rekkenseweg in Eibergen krijgt dit jaar een hele andere dimensie. Dat heeft met de ingebruikname van het nieuwe Techno Centrum te maken. Dat meldt het AD. 

Eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen krijgen daar basiskennis van nieuwe technologie aangereikt waarmee ze zelf aan de slag moeten. Leerlingen kunnen hier kennismaken met virtual reality, hololenzen, een vinylplotter, lasercutters en drones. De leerlingen kunnen op die manier ontdekken waar hun talenten liggen en waar hun interesse naar uitgaat in de toekomst.

Meer meisjes in de techniek 

Een grote wens is ook dat er meer meisjes in de techniek gaan werken. Een computergestuurde 3D-printer werkt de interesse van jongens én meisjes. Datzelfde geldt voor VR-technologie. 

Bedrijfsleven 

Het Assink lyceum werkt samen met het bedrijfsleven om te weten te komen hoe bepaalde technologieën worden toegepast en waarom bedrijven daar precies voor hebben gekozen. Het Assink lyceum houdt dinsdag 31 januari open huis op alle locaties in Haaksbergen, Eibergen en Neede. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk