Gemeente Noordenveld geeft arme kinderen gratis een ontbijt

Driehonderd arme kinderen  in de gemeente Noordenveld krijgen vanaf volgende week een gratis ontbijt. Achttien scholen (zestien basisscholen en twee middelbare scholen) doen mee aan de actie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

In Den Haag is er vorig jaar vijf miljoen euro beschikbaar gesteld aan het jeugdeducatiefonds. Het is de bedoeling dat er met dat geld een schoolontbijt beschikbaar wordt gesteld voor kwetsbare kinderen. De exacte uitvoering en invulling van deze subsidieregeling laat nog wel even op zich wachten. Een aantal kwetsbare wijken in Nederland zijn al wel geselecteerd voor de subsidieregeling. De gemeente Noordenveld valt hier helaas buiten. 

Ontbijttas 

Voor de leerlingen op het voortgezet onderwijs wordt er op de scholen ontbijt verzorgd. Kinderen die op de basisschool zitten krijgen wekelijks een gezonde ontbijttas. Daarin zit brood, beleg, fruit en een drankje. De kinderen kunnen hun ontbijt ophalen bij de dorpshuizen in Roden, Norg of Peize. De boodschappen worden daar geleverd door de lokale supermarkten en worden ingepakt door de middelbare scholieren van De Esborg. 

Door: Nationale Onderwijsgids/ Femke van Arendonk