Treinincident in Duitsland met scholieren uit Enschede krijgt een staartje

120 scholieren uit Enschede die een week geleden na een bezoek aan een kerstmarkt in Duitsland uit de trein zijn gezet, heeft ook in Duitsland tot de nodige reacties geleid. De Münsterland Zeitung citeert een anonieme ooggetuige. De persoon plaatst kanttekeningen bij het gedrag van de Nederlanders. In het bijzonder gaat het dan om de docent, Peter Brusse. Dat meldt de Tubantia. 

Een deel van de scholieren, uit de hoogste klassen van het Stedelijk College Zuid in Enschede, zou zich agressief hebben gedragen tegen de conducteur van dienst toen ze werden aangesproken over het niet dragen van een mondmasker. Deze zijn in het openbaar vervoer in Duitsland nog steeds verplicht.

'Begon te schreeuwen tegen de conducteur' 

De leraar Duits, Peter Brusse, zou ook geen mondkapje hebben gedragen. Brusse zou zijn uitgevallen tegen de conducteur en begon te schreeuwen. Uit angst daarvoor hebben de conducteur en de machinist zich in de bestuurscabine van de trein terug moeten trekken. Dat geeft de anonieme ooggetuige aan

Officiële klacht ingediend 

Brusse zelf noemt deze verklaring onzin. Volgens hem had hij wel een mondkapje op en weigerde hij allen met de 120 scholieren uit te stappen op een donker Duits station. “Niet ik, maar het gedrag van de conducteur is de reden dat dit zo kon lopen.” Brusse heeft een officiële klacht ingediend bij de Duitse spoorwegen en die is inmiddels in behandeling. 

Treinverkeer lag veertig minuten stil 

Als gevolg van het incident in de trein lag het treinverkeer veertig minuten stil. De politie moest komen om de gemoederen te bedaren. De scholieren konden uiteindelijk allemaal met de volgende trein terug naar huis. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk