Rotterdamse scholieren fietsen de Tour de France in speciale truck

Duizenden Rotterdamse scholieren zijn de afgelopen maanden in aanraking gekomen met de fiets dankzij de Rotterdam Cycling on Tour. Het project is bedoeld om sporten en bewegen te stimuleren en om de stand enthousiast te maken op één grote droom: de Tour de France naar Rotterdam. De snelste klassen en leerlingen zijn zondag gehuldigd tijdens de Wooning Zesdaagse in Ahoy. Dat meldt De Havenloods. 

Rotterdam Cycling on Tour is een sportprogramma voor eerste- en tweedeklassers in het voortgezet onderwijs. In een speciale truck kunnen leerlingen op de racefiets virtueel door de stad fietsen. Het is een route van 10 kilometer die de komende jaren ook echt in de Tour de France zou kunnen worden gereden.

Fietsen is gezond 

Rotterdammers in beweging krijgen is van belang voor de stad, zegt Faouzi Achbar, wethouder Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie. Fietsen is gezond en ook nog eens duurzaam en fietsen kan mensen helpen om verder te komen. Achbar vindt het daarom mooi dat Rotterdamse jongeren op deze manier kennis kunnen maken met wielrennen en daarnaast ook warm lopen voor de Tour de France.

Nieuwe fietstalenten 

Met het Rotterdamse Cycling on Tour-project wil Rotterdam de stad en de regio enthousiasmeren voor de Tour de France. Ook zorgt het traject dat potentiële nieuwe fietstalenten gezien worden en zin hebben om op een racefiets te stappen, terwijl ze daar voorheen nooit aan zouden denken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk