Zeven jaar cel voor doodsteken vriend na ruzie over Playstation

De 20-jarige Melvin T. is veroordeeld zeven jaar gevangenisstraf voor het doden van Rozenburger Mushuraldo de la Fuente. De 17-jarige De la Fuente kwam twee jaar geleden om het leven tijdens een uit de hand gelopen ruzie over een uitgeleende Playstation-controller. De verdachte rende volgens de rechtbank in Dordrecht met een 35 centimeter lang kapmes op het slachtoffer af en stak hem twee keer. Dat meldt Rijnmond.

Mushuraldo kwam om het leven op 30 september 2020 op de parkeerplaats van een supermarkt in Rozenburg. De ruzie zou het gevolg zijn van een conflict over een Playstation-controller. Verdachte Melvin zou het besturingsapparaat geleend hebben, maar hij dacht dat hij de controller mocht houden. Toen hij hoorde dat hij het ding moest inleveren voelde hij zich in de aap gelogeerd. Eerst ontstond er een felle discussie online, maar later werd er op de parkeerplaats afgesproken om het conflict uit te praten. Daar gaat het mis en komt Mushuraldo om het leven.

Hoger beroep 

Beide partijen hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Het is nog niet bekend of ze dat ook daadwerkelijk gaan doen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk