Middelbare scholen in Kesteren ontvangen 7.700 euro subsidie

Onlangs ontvingen de drie middelbare scholen uit Kesteren, Van Lodenstein College (VLC),
Pantarijn en Yuverta, de subsidie uit handen van wethouder Marien Klein (Onderwijs en Economie). Deze subsidie maakt het makkelijker om leerlingen en bedrijven aan elkaar te koppelen. De gemeenteraad van Neder-Betuwe gaf begin juli groen licht voor de subsidie van €7.700,- voor School & Jobs.

School & Jobs verbindt leerlingen van deze drie middelbare scholen aan bedrijven in de regio. Zo kunnen leerlingen ontdekken welk beroep hen trekt en welke vervolgopleiding hierbij het beste past. En bedrijven kunnen laten zien hoe aantrekkelijk ze zijn om er te werken.

Samenwerking blijven aanmoedigen

Wethouder Marien Klein, die zowel Onderwijs als Economie in zijn portefeuille heeft, benadrukt het belang van een goede aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. “Initiatieven en samenwerkingen van scholen en het bedrijfsleven, zoals School & Jobs, moedigen wij als gemeente aan. Vandaar deze subsidie die een goede aanvulling is op wat er al gebeurt op de scholen.” De scholen hebben hun geld hard nodig om de onderwijsachterstanden die ontstaan zijn door corona in te halen. Daarom vroegen zij van de gemeente geld om School & Jobs verder te ontwikkelen. Docenten zorgen elk jaar voor een goede begeleiding en organiseren de bedrijfsbezoeken. Bedrijven stoppen tijd en energie in de middagen van de bedrijfsbezoeken.

Hogere personeelskosten

Tijdens de eerdere edities van School & Jobs werd de verbinding tussen leerlingen en bedrijven handmatig gedaan. Dat bracht elk jaar steeds hogere personeelskosten met zich mee. Door te zorgen dat leerlingen en bedrijven bij elkaar passen wil School & Jobs interesses van leerlingen automatisch koppelen aan het aanbod van werk van bedrijven via een vernieuwde website via deze eenmalige subsidie. Het betekent een blijvende verlaging van de vaste kosten. Door de vernieuwing van de website kan School & Jobs blijven bestaan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer