Bestuurder onderwijscampus Porteum stapt op na onrustig eerste jaar

De schoolbestuurder van Porteum, een onderwijscampus in Lelystad, vertrekt. Vorige week zegde de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad het vertrouwen in Barry Lommen op. De campus opende afgelopen schooljaar de deuren en liep tegen allerlei  problemen aan, zoals leerlingen die elkaar afpersten en veelvuldige lesuitval. Dit meldt De Stentor.  

Afgelopen juni werd bekend dat de middelbare scholieren in Lelystad elkaar afpersten en dreigden met geweld om op deze manier grote geldbedragen binnen te harken. Slachtoffers durfden daar niet altijd over te praten. Dit gebeurde niet alleen bij Porteum, maar ook op andere middelbare scholen in Lelystad. Het lukte Lommen niet om de problemen op te lossen.

Onderwijsinspectie

Porteum heeft alle medewerkers, ouders en leerlingen laten weten dat Bas Nix de interim bestuurder is. De campus gaat zich ook inzetten voor verbeteringen zodat de twee onvoldoendes van de Onderwijsinspectie kunnen worden omgezet naar een voldoende. Het doel is om binnen een jaar te voldoen aan de eisen van de inspectie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky