Normal_politie__rug_agent_1556940a

De jongen die is aangehouden voor het versturen van een dreigmail naar leerlingen van De Werkplaats in Bilthoven komt vrij. Dat betekent echter niet dat hij geen straf zou kunnen krijgen. De jongen blijft verdachte in de zaak en hij kan ook nog vervolgd worden. Dat meldt RTV Utrecht. 

Gisteren is besloten om de 17-jarige jongen, die sinds zaterdag vastzat, niet voor te geleiden aan de rechter-commissaris. Dit vanwege het feit dat hij nog minderjarig is, geen strafblad heeft en er geen angst bestaat dat hij nogmaals een dreigmail verstuurt. Ook lijkt het er niet op dat de jongen daadwerkelijk van plan was om op de leerlingen te gaan schieten. Dat kondigde hij wel aan in zijn mail, inclusief foto van een pistool.

De Werkplaats was vanwege de dreigmail donderdag en vrijdag gesloten op advies van politie, justitie en burgemeester. Gisteren kon de school weer open

Vervolging 

Het Openbaar Ministerie in Brabant neemt later een besluit over een eventuele vervolging. Dit zou dan zijn vanwege bedreiging en misbruik maken van een email-account. De jongen verstuurde de dreigmail vanuit de mailbox van een leerling van De Werkplaats.

Connectie met de school 

De politie is nog bezig met een onderzoek naar de connectie van de jongen met de school. Ook is het nog niet duidelijk waarom de jongen het dreigement heeft verstuurd. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk