Normal_politie__rug_agent_1556940a

Op een middelbare school in Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie dinsdagmiddag 25 mei een alarmpistool bij een leerling in beslag genomen. Dit meldt de politie. 

Een vertegenwoordiger van de school meldde rond 12.15 uur bij de politie dat een leerling mogelijk een vuurwapen zou hebben. Hij had dat wapen maandag aan enkele medeleerlingen laten zien. Agenten gingen onmiddellijk naar de school en haalden de 15-jarige uit de les.

In zijn jas vonden agenten een alarmpistool. De jongen werd voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht, waar hij een verklaring aflegde. Het wapen werd in beslag genomen. DE leerling is voor een OM-hoorgesprek uitgenodigd, waarbij hij in gesprek gaat met de officier van justitie. Aan het einde van deze zitting hoort hij zijn straf.

Samen werken aan veiligheid

De politie en Zeeuws-Vlaamse scholen werken gezamenlijk aan de veiligheid op de scholen. Zo worden soms preventieve schoolkluiscontroles gehouden om ongewenste spullen buiten de school te houden.

Een alarmpistool lijkt op een echt vuurwapen, maar vuurt geen kogels af. Het wapen geeft slechts een zeer luide knal die lijkt op een echt schot. Het dragen van een alarmpistool is strafbaar in Nederland.

Door: Nationale Onderwijsgids