Scholierenvereniging LAKS heeft nieuw bestuur gekozen

Op de algemene ledenvergadering van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren is dit weekend het nieuwe bestuur ingestemd. Dit nieuwe bestuur wordt de komende periode ingewerkt en neemt op de zomer-ALV van 1 juli het stokje over van het zittende bestuur. Dat meldt LAKS. 

Na de voordracht van de sollicitatiecommissie zijn de volgende scholieren verkozen om leerlingen in het voortgezet onderwijs een heel schooljaar lang te vertegenwoordigen: Janouke van Meerveld uit Dronten als voorzitter. Fien Gaillard uit Breda als secretaris. Rafke Hagenaars uit Breda. Verder zijn er vier algemeen bestuursleden verkozen: Lars Oomens (Dongen), Lotte Prins (Naaldwijk), Cylus Kaweshi (Vleuten) en Coen de Leeuwe (Rhoon).  

Onderwijs is de basis 

Aankomend voorzitter Janouke van Meerveld: "We hebben superveel zin en energie om aan de slag te gaan met onze plannen voor komend schooljaar. Onderwijs is voor iedereen de basis en iedereen heeft hier ook daadwerkelijk recht op. Komend schooljaar gaan we ons daar hard voor inzetten." Aankomend voorzitter Janouke van Meerveld: "We hebben superveel zin en energie om aan de slag te gaan met onze plannen voor komend schooljaar.  Onderwijs is voor iedereen de basis en iedereen heeft hier ook daadwerkelijk recht op. Komend schooljaar gaan we ons daar hard voor inzetten."

Bestuurswissel 

Tot de zomer-ALV waarop de bestuurswissel plaatsvindt wordt het nieuwe bestuur ingewerkt. Vanaf dan zijn ze het daadwerkelijke bestuur en kunnen ze inhoudelijk aan de slag. Tot die tijd worden ze ingewerkt door het huidige bestuur. Voorzitter Iben Maas: "Een goede overdracht is de basis voor een goed bestuursjaar; daarom dat het zittende bestuur daar de komende periode veel aandacht aan gaat besteden. Met die basis kunnen ook zij er een prachtig jaar van maken."  

Door: Nationale Onderwijsgids