Sint-Maartenscollege gaat vernieuwen, Gemeente ontvangt Programma van Eisen

Onlangs overhandigden rector Elsakkers en conrector Gooijers van het Sint-Maartenscollege het Programma van Eisen voor de nieuwe school aan wethouder onderwijs Juliette Bouw. De start van vernieuwing en verduurzaming van de onderwijshuisvesting voor het Sint-Maartenscollege. Dat meldt de gemeente Leidschendam-Voorburg. 

Rector Elsakkers: "Het Sint-Maartenscollege is een school waar brede vorming, duidelijkheid en verbinding voorop staan. Elke dag spannen mijn collega's zich in om leerlingen in een heldere structuur meer mee te geven dan alleen de verplichte leerstof. We kijken er enorm naar uit dat we dit kunnen doen in een modern nieuw gebouw. We hebben na veel gesprekken samen een Programma van Eisen opgesteld, dat past bij ons Maartensonderwijs en de goede leerlingbegeleiding die we zo belangrijk vinden. Met het overhandigen van het document aan de wethouder zetten we een belangrijke stap voorwaarts." 

Onderwijshuisvesting 

Wethouder Juliette Bouw: “Goede onderwijshuisvesting is in deze tijd erg belangrijk. Leerlingen hebben recht op een duurzame leeromgeving die past bij de manier waarop onderwijs wordt gegeven. Het Maartens staat voor een brede vorming van leerlingen en een breed aanbod van vakken. Het schoolgebouw van het Sint-Maartenscollege is toe aan vernieuwing en met het Programma van Eisen is de eerste stap gezet naar moderne onderwijshuisvesting waar leerlingen in de toekomst met plezier naar toe kunnen gaan!”

Programma van Eisen 

Door het Sint-Maartenscollege is het Programma van Eisen opgesteld. Hierin staat wat de uitgangspunten van de school zijn voor hun nieuwe schoolgebouw als het gaat om aantal lokalen en andere ruimtes, alsmede de inrichting en flexibiliteit van ruimtes. Ook de eisen en ambities voor het binnenklimaat en duurzaamheid zijn hierin verwerkt. Het toekomstige ontwerp van het schoolgebouw wordt gebaseerd op het programma van eisen van de school én de stedenbouwkundige randvoorwaarden van de gemeente. Deze worden opgesteld aan de hand van een gezamenlijk massastudietraject waar op korte termijn mee wordt gestart.

Door: Nationale Onderwijsgids