Hubertus & Berkhoff gastheer voor regiofinale Culinaire Vakwedstrijden 2022

Een plekje in de landelijke finale van de Culinaire Vakwedstrijden voor vmbo-scholen. Dat staat er op het spel voor zes scholenteams met koks en gastheren en -vrouwen uit Noord-Holland. Dinsdag 8 maart a.s. gaan de teams met elkaar de strijd aan. Hubertus & Berkhoff, de culinaire vakschool (vmbo) uit Amsterdam is gastheer voor deze regionale finale. Dat meldt het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam. 

Ieder wedstrijdteam bestaat uit drie leerlingen; twee koks en een gastheer/gastvrouw. De koks verzorgen een driegangenlunch en een amuse voor zes personen: één voor de jury, één voor de showtafel en vier voor genodigden.

De vmbo-scholen die dit jaar meedoen aan de 17e editie van de Culinaire Vakwedstrijden zijn: College de Brink (Laren), Newton College (Hoorn), Don Bosco College (Volendam), Spaarne College (Haarlem), College Compaen (Zaandam) en gastheer Hubertus & Berkhoff (Amsterdam).

Sterrenjury 

De vmbo-leerlingen worden deze dag beoordeeld door een vakkundige sterrenjury. In de keuken bestaat de jury uit Onno Kokmeijer (voormalig chef de cuisine bij twee Michelin sterrenrestaurant Ciel Bleu) en Jaap Sloof (culinair adviseur bij De Kweker en hoofd horeca Sligro). Ze beoordelen de kookteams onder andere op kooktechniek(en), kennis, smaak en hygiëne. Bij de gastheren en -vrouwen jureren Peter Bruins (twee sterren Michelin gastheer) en Kim Poortman (twee sterren gastvrouw bij Okura). De juryleden in de bediening zullen beoordelen op techniek, kennis en gastvrouw/gastheerschap.

Landelijke finale 

De winnaars van de regionale voorronde mogen meedoen aan de landelijke finale welke later dit jaar plaatsvindt. En ze mogen zich natuurlijk een jaar lang ‘beste kookteam’ en ‘beste gastheer/-vrouw’ van Noord-Holland noemen. Ook zijn er prijzen voor de nummers 2 en 3 en is er een wisselbeker voor de best presterende school. Daarnaast ontvangen alle deelnemende leerlingen een aandenken aan deze bijzondere wedstrijd.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Voortgezet Onderwijs van Amsterdam