Minister Wiersma: 'Maak je volledige eindexamen, streep niet zomaar vak weg'

Minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs doet een oproep aan examenleerlingen om niet zomaar een lastig vak te schrappen voor het eindexamen. Maandag maakte Wiersma bekend dat de zogenoemde ‘duimregeling’ weer geldt. Scholieren mogen dan als het ware met hun duim een slecht resultaat afdekken. Dit meldt de NOS.

Wiersma vindt het belangrijk dat leerlingen zich realiseren welke vakken ze nodig hebben voor hun vervolgopleiding. Hij benadrukte ook dat vervolgopleidingen ook kijken naar de motivatie van aankomende studenten. 

Niet verstandig 

Vorig jaar gold de ‘duimregeling’ ook en volgens de minister is er toen enthousiast gebruik van gemaakt. Hij vindt dat echter niet verstandig en zijn oproep is dan ook “ga gewoon je volledige eindexamen goed doen.”

Versoepeling eindexamens 

In december kondigde Wiersma’s voorganger Slob aan dat de eindexamens in het voortgezet onderwijs voor de tweede keer versoepeld worden

In de Tweede Kamer zijn er twijfels bij de extra versoepelingen van het eindexamen, maar Wiersma zegt erop te vertrouwen dat leerlingen er op een verstandige manier gebruik van gaan maken. 

Door: Nationale Onderwijsgids