Week 3: Coronavaccinatie voor kinderen en besmettingen op scholen

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

 

Maandag: Prinses Laurentien trapt Nationale Voorleesdagen 2022 af en leest zelf voor

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 26 januari voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in Integraal Kind Centrum het Duet in Uithoorn. Het Voorleesontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen.

 

Dinsdag: Kinderen van vijf tot en met elf jaar krijgen uitnodiging voor coronavaccinatie

Gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar worden vanaf dinsdag uitgenodigd voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Hun ouders krijgen een brief, met daarin informatie over het telefonisch maken van een afspraak.

 

Woensdag: Zo'n 56 scholen zijn deels gesloten en zestien zijn volledig dicht

BNR deed navraag bij scholen en kwam erachter dat er al twee dagen op rij een recordaantal scholen geheel of gedeeltelijk zijn deuren heeft moeten sluiten. Ook haalde BNR data uit de website scholenmeldpunt.nl. Het meldpunt registreerde maandag zelfs een record. 50 meldingen kwamen toen binnen. Zeker 56 scholen zijn deels gesloten en hebben klassen naar huis moeten sturen. Zo’n 16 scholen zijn helemaal dicht.

 

Donderdag: Bij het vaccineren van kinderen moet betere voorlichting zijn voor ouders

Bij het voorlichten van ouders over het vaccineren van kinderen zou het goed zijn om onderscheid te maken tussen kinderen die al een keer corona hebben gehad en die het virus nog niet hebben opgelopen, of waarbij dit onbekend is, zegt kinderarts-epidemioloog Patricia Bruijning van UMC Utrecht.

 

Vrijdag: OMT bespreekt vrijdag quarantaineregels onderwijs

Het Outbreak Management Team (OMT) komt vrijdag weer samen en bespreekt dan de quarantaineregels voor het onderwijs. Nu is de richtlijn dat een hele klas naar huis moet bij drie of meer besmettingen.

Door: Nationale Onderwijs