Geldkraan dicht joodse Cheiderschool, daar is nu geen reden voor

De joods-orthodoxe Cheiderschool in Amsterdam hoeft voorlopig niet te vrezen voor haar subsidie. Na jaren van ellende heeft het bestuur nu genoeg vooruitgang geboekt met ‘herstelopdrachten’. Deze opdrachten had de onderwijsinspectie aan de school gegeven. Dit meldt het Parool. 

“De borging van de sociale veiligheid is voldoende”, schrijft onderwijsminister Dennis Wiersma aan de Tweede Kamer. Dit deed hij naar aanleiding van onderzoek van de inspectie.

Kritiek 

Arie Slob dreigde met het dichtdraaien van de geldkraan omdat de school in 2019 niet genoeg zou luisteren naar de felle kritiek van de Onderwijsinspectie. Kinderen en personeel werden niet genoeg beschermd tegen pesten, misbruik en ander wangedrag. Ook kregen leerlingen geen compleet beeld over seksualiteit en seksuele diversiteit tijdens biologielessen. 

Herstelopdracht 

De school moet nog wel blijven werken aan de herstelopdracht. Als de school dat niet zou doen dan zal er opnieuw een sanctietraject worden gestart. Dit stond in de brief van Wiersma. 

In 2018 werd een voormalig docent van de school veroordeeld wegens ontucht met een leerling. In februari is de docent in hoger beroep vrijgesproken. 

Door: Nationale Onderwijsgids