Kaarsjes, bloemen en knuffels op plek waar Esmee (14) werd gevonden

Op de plek waar het levenloze lichaam van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk is gevonden, op oudejaarsdag, hebben vrienden en bekenden bloemen neergelegd. Ook haar docenten van de basisschool kwamen naar de plek om hun medeleven te tonen. Dit meldt de Turbantia. 

Esmee was sinds donderdagavond 30 december rond middernacht vermist. De politie heeft toen meteen een zoekactie opgezet. Op oudejaarsdag werd haar lichaam gevonden in een speelpark aan de Melchior Treublaan in Leiden. Zondag maakte de politie bekend dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 32-jarige man uit Leiden zit vast als verdachte en in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen nog maar mag praten met zijn advocaat.

'Stoer meisje'

De docenten van de basisschool halen herinneringen op aan Esmee. Ze vonden haar een ‘stoer, lief en sociaal meisje’ dat bovenal gek was op paarden. 

Verlies delen 

De Delta in Leiden, waar Esmee op school zat, heeft met ontzetting gereageerd. “Onze gedachten gaan allereerst uit naar de ouders, familie en naasten”, schrijft de directeur van de school volgens Omroep West in een brief aan alle ouders. Leerlingen kunnen deze week, onder begeleiding van hun mentor, naar school komen om hun verlies te delen. 

Door: Nationale Onderwijsgids