Basisschool kiezen

Voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs en hun ouders is het een belangrijke tijd. Welk vervolgonderwijs gaat mijn kind volgend schooljaar volgen? Waar komt zijn of haar talent het best tot z’n recht? Eén van die scholen voor voortgezet onderwijs is het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld. 

Het JFC is een christelijke scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium. Ze gaan ervoor dat de leerling zich op zijn eigen niveau maximaal ontwikkelt. Ook vinden ze het belangrijk dat de leerling ontdekt en ervaart dat God hem unieke talenten heeft gegeven. Ze stimuleren de leerlingen om deze talenten tot bloei te laten komen. 
 

Kom langs

Om er echt achter te komen of een school bij je kind past, kun je er het beste een bezoek brengen. Kom sfeer proeven! Op donderdag 27 januari is er een Open Huis. Meld je wel even aan. Er is ook een Online Open Huis. Meer info op https://www.jfc.nl/ 
 

Identiteit

Het christelijk geloof vormt basis waaruit binnen het JFC met elkaar wordt omgegaan en van waaruit les wordt gegeven. Dit merk je aan de dagelijkse opening met Bijbellezen en gebed, het gebed voor de grote pauze en de dagsluiting. Daarnaast worden de christelijke feestdagen gevierd. 
 

Toekomst- en leerlinggericht onderwijs in een duurzaam gebouw

“We gaan uit van de interesse van de leerling, wat die belangrijk vindt. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leerproces. Ben je goed in wiskunde en doe je dat in minder uren, dan kun je bijvoorbeeld meer tijd besteden aan een vak waar je meer moeite mee hebt of aan juist iets heel nieuws. Dit noemen we Onderwijs Op Maat.”  
 
Als onderwijsinstelling zijn ze er trots op dat ze de leerlingen breed onderwijsaanbod kunnen geven in een nieuw gebouw! Dat mooie gebouw laten ze je graag zien. Hierdoor kan het JFC namelijk het onderwijs geven wat past bij deze tijd: toekomstgericht. Daarmee willen ze niet langer alleen klassikaal in een lokaal met vier muren lesgeven. Het onderwijs is dynamischer dan dat. Daarom is er ook veel te kiezen, bijvoorbeeld technasium of een sportklas. 
 

Volg ons

Wil je het JFC beter leren kennen? Volg hun socials! 
 
TikTok: jfcollege