Christelijk Lyceum Veenendaal hoeft groot deel nieuwbouw niet zelf te betalen

Het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) hoeft de negen ton aan extra kosten voor een nieuw schoolgebouw niet helemaal zelf te betalen. De gemeente Veenendaal betaalt zelf een half miljoen euro. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Het CLV heeft een nieuw schoolgebouw gekregen dat ruim 16 miljoen euro kostte. Die nieuwbouw is in maart 2019 begonnen en daarbij zijn gebouwen gesloopt en vervangen door nieuwe. Begin dit jaar werd de nieuwbouw officieel geopend.

Overschrijding 

Sloop en nieuwbouw vielen een stuk duurder uit dan gepland. De directie van de school had daarop de gemeente gevraagd om die overschrijding te betalen. Wethouder Verloop van financiën zei in november vorig jaar echter dat de school niet op een extra bedrag van de gemeente hoeft te rekenen.

De overschrijding is ontstaan doordat tijdens de sloop bleek dat er meer asbest aanwezig was dan verwacht. Hierdoor moest de bouw worden stilgelegd en moest er nader onderzoek worden uitgevoerd waardoor er vertraging onstond in het bouwproces.

Bijna Energie Neutraal Gebouw

Burgemeester en Wethouders stellen nu voor om 5 ton te vergoeden. De gemeente Veenendaal is niet van plan om alles in één keer te betalen. Het is de bedoeling dat de school de komende jaren minder geld hoeft te betalen aan de Bijna Energie Neutraal Gebouw bijdrage.

Door: Nationale Onderwijsgids