aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is, in tegenstelling tot de basisverzekering, niet verplicht in Nederland. Het kan echter zijn dat je wel graag een aanvullende verzekering af wilt sluiten om bepaalde kosten te dekken. Ook hiervoor is het dan natuurlijk belangrijk dat je de juiste verzekering kiest. In dit artikel geven we wat uitleg over hoe je dat doet.

Ga na of het echt nodig is

Het klinkt misschien een beetje overduidelijk, maar het is wel belangrijk dat je eerst nagaat of je echt een aanvullende verzekering nodig hebt. Zo’n verzekering kan namelijk best prijzig zijn en je wil wel zeker weten dat je deze gebruikt en dat je er iets aan hebt. Ga dus altijd eerst na of de verzekering echt een goede aanvulling is op je huidige verzekeringspakket.
 

De gelegenheid

Wanneer je besluit een aanvullende zorgverzekering te kiezen, is het belangrijk dat je eerst goed nagaat waarom en waarvoor. Heb je bijvoorbeeld een zorgverzekering nodig omdat je een nieuwe bril wilt kopen, heb je fysiotherapie nodig of ben je van plan zwanger te worden? Als je weet waar je precies je verzekering voor nodig hebt, kun je op zoek gaan naar de juiste.
 

Vergelijken

De beste manier om een goede aanvullende zorgverzekering te kiezen, is door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zoek een aantal zorgverzekeringen waarvan je denkt dat zij bij je passen op en vergelijk ze met elkaar. Door te vergelijken vind je niet alleen de verzekering voor de voordeligste prijs, maar ook de verzekering met een dekking die het beste bij jou past.   
 

Maak gebruik van acties en kortingen

Soms heeft een zorgverzekeraar een speciale actie of korting wanneer je bij deze verzekert. Maak gebruik van deze aanbiedingen! Zoals we al schreven, kan een verzekering best duur zijn. Het is dan dus ook helemaal niet zo gek als je probeert zo goedkoop mogelijk aan de slag te kunnen met je verzekering.