Leerlingen Roland Holst College hebben keuze uit 'hij', 'zij' of 'hen'

Leerlingen van het A. Roland Holst College in Hilversum kunnen dit schooljaar kiezen waarmee ze aangesproken willen worden. Ze kunnen aan het begin van het schooljaar kiezen voor 'hij', 'zij' of 'hen'. Dit meldt EenVandaag. 

De havoleerlingen uit de vierde klas kregen aan het begin van dit schooljaar van docent Daryo Stamato (maatschappijleer) allemaal een sticker. Op de sticker wordt niet alleen naar naam en leeftijd gevraagd, maar ook naar hun genderidenteit en of ze met 'hij', 'zij' of 'hen' aangesproken willen worden. "Het is niet verplicht", zegt Stamato. "Maar de vraag stellen is in ieder geval een opening tot een gesprek."

Genderinclusiviteit

De school houdt ook rekening met genderindentiteit bij de toiletten. Een logische keuze volgens rector René Karman. "We willen dat elk kind zichzelf kan zijn en zich thuis kan voelen op deze school", aldus Karman.

Het Roland Holst College is trouwens niet de enige school die zich inzet voor genderinclusiviteit. In een artikel in Trouw van augustus pleitten twee docenten van het Stedelijk Gymnasium in Utrecht ook voor het bespreken van de genderidentiteit aan het begin van een nieuw schooljaar. 

Door: Nationale Onderwijsgids