MidzomerMokum: speurneuzen op Ambachtslab en zingen bij Summer Academy

In de zomervakantie organiseert de gemeente Amsterdam MidzomerMokum. Kinderen en jongeren hoeven zich niet te vervelen en kunnen aan diverse activiteiten meedoen. We lichten er hieronder twee uit: speurneuzen op het Ambachtslab en zingen tijdens de Summer Academy. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Speurneuzen op het Ambachtslab

Weet je nog niet wat je later wilt worden en wil je eens snuffelen aan verschillende beroepen? Jongeren Service Punt nodigt in samenwerking met Ambachtslab kinderen tot 12 jaar uit om de komen speurneuzen (tot 12 jaar) of speeddaten (12 tot 16 jaar) met bijvoorbeeld een kapper, een fotograaf, een modeontwerper, meubelmakers, een acteur, een sieradenmaker en een keramist. Na de kennismaking gaan zij samen creatief aan de slag en maken zij samen een kunstwerk.
 

Zingen tijdens de Summer Academy

Heb je zin om je zangtalent te ontwikkelen? En heb je een Stadspas? De zangcoaches van Babette Labeij Music, bekend van The Voice kids en het Junior Songfestival, helpen je beter te worden tijdens de Summer Academy. Iedere dag van 9.30 tot 17:00 uur zijn er workshops op het gebied van muziek en een beetje dans van verschillende zangcoaches; van meerstemmig zingen tot songwriting. De week wordt feestelijk afgesloten met een spetterend buiten-optreden voor ouders en vrienden.
 
Meer informatie: midzomermokum.nl
 
Door: Nationale Onderwijsgids