Scholieren en studenten uit het hele land doen mee aan cyberbootcamp

Deze week vindt het cyberbootcamp van Challenge the Cyber plaats, een jaarlijks talentevent voor middelbare scholieren tot studenten op mbo-, hbo- en wo-niveau uit heel Nederland. De organisatie heeft het doel om de groep jonge cybersecuritytalenten te vergroten, diverser te maken en hun de middelen te bieden die zij nodig hebben om te excelleren. Dit meldt Cisco Nederland.

Tijdens de meest recente Capture The Flag-competitie, welke eind mei plaatsvond, namen 38 teams met in totaal ruim 150 deelnemers het 6 uur lang tegen elkaar op om zo snel mogelijk cybersecurity challenges op te lossen. Dit jaar won het Nijmeegse team Beep Boop Ben Robot v2 van de Radboud Universiteit de juniorcompetitie (t/m 21 jaar) en het team Capture de Vla van de TU Delft en Eindhoven de seniorcompetitie (t/m 26 jaar). 
 
De best presterende teams en deelnemers plaatsten zich voor het Cyberbootcamp, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond. Dit jaar wordt het bootcamp van 12 tot 18 juli georganiseerd, en zullen experts uit het vakgebied workshops geven met het doel om hard en soft skills bij te brengen.
 
De deelnemers aan het Cyberbootcamp bestaan uit een diverse groep van middelbare scholieren tot studenten op mbo-, hbo- en wo-niveau uit heel Nederland. Op basis van inhoudelijke CTF-kwaliteiten, soft skills en teamdynamiek wordt uiteindelijk het team geselecteerd dat namens Nederland deelneemt aan de European Cyber Security Challenge, van 28 september tot en met 1 oktober 2021 in Praag.
 
Door: Nationale Onderwijsgids