CNV: volledig heropenen onderwijs niet wenselijk, te hoog risico voor leraren

Het volledig heropenen van het voortgezet onderwijs is volgens CNV Onderwijs niet wenselijk. Woensdag kondigde coronaminister Hugo de Jonge een extra Catshuisoverleg aan waarin besproken wordt of alle middelbare schoolleerlingen weer tegelijkertijd naar de les kunnen, zonder 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

"Het zal voor de leraren lastig worden om afstand te houden van de leerlingen", zegt een woordvoerster van de onderwijsbond. "En het merendeel van de docenten is nog niet gevaccineerd, dus dan lopen ze verhoogd risico op corona."

Dat betekent volgens de zegsvrouw dat het ziekteverzuim hoger zal liggen. "Dat zorgt alleen maar voor een hogere werkdruk en onrust in de examenperiode. Waarom zou je organisatorisch zo’n risico nemen voor de laatste paar weken van het jaar?", vraagt ze zich af.

OMT-advies

De Algemene Onderwijsbond (AOb) zegt dat de scholen alleen volledig open zouden moeten als het OMT-advies een volledig positief advies geeft. "We vinden wel dat leraren, zeker als de scholen weer opengaan, zo snel mogelijk gevaccineerd moeten worden," zegt een woordvoerder. "Maar we willen dit besluit niet tegenhouden."

Door: ANP