Leerlingen van Bussumse school gestuurd na uit de hand gelopen examenfeest

Meerdere leerlingen van het Willem de Zwijger College in Bussum zijn enkele dagen geschorst of zelfs verwijderd vanwege een uit de hand gelopen examenfeest twee weken geleden. Ook doet de school aangifte bij de politie. Dit meldt RTL Nieuws.

Docenten van het Willem de Zwijger College zijn twee weken geleden aangevallen door enkele leerlingen tijdens een examenfeest. Deze zou in eerste instantie gemoedelijk begonnen zijn met een muziekbox op straat. Leerlingen dronken echter overmatig veel alcohol en bedreigden vervolgens personeel van de school. Ook pleegden zij vernielingen.
 
De opgeroepen politie waarschuwde enkele malen, maar werd vervolgens zelf aangevallen door een aantal leerlingen. Hierop gebruikte de politie "passend geweld" om een einde te maken aan het feestje.
 
Volgens de school hebben alle betrokken leerlingen inmiddels bericht ontvangen. De leerlingen die zijn verwijderd kunnen hun eindexamen niet op het Willem De Zwijger College afronden. De school zal voor hen een 'passende oplossing' zoeken op een andere school. 
 
Het is niet bekend tegen hoeveel leerlingen precies aangifte wordt gedaan. De school wil in gesprek met de betrokkenen om uit te vinden hoe het kon dat 'gemotiveerde leerlingen' zich zo hebben misdragen en wil daarmee ook herhaling voorkomen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids