Examenleerlingen in het zonnetje tijdens eerste Dag van de Examenleerling

Op woensdag 21 april 2021 is de eerste editie van de Dag van de Examenleerling. Deze dag is in het leven geroepen door OnlineSlagen om examenleerlingen in het zonnetje te zetten in een examenjaar waarin alles anders is. Het thema van dit jaar is dan ook #RaarExamenjaar. Dit meldt OnlineSlagen.

#RaarExamenjaar

Onderwijs op afstand, veel onzekerheid en geen examenstunt, examenreis of eindgala; het is voor een examenleerling een raar en moeilijk jaar door het coronavirus. Op woensdag 21 april is het daarom De Dag van de Examenleerling; een dag om examenleerlingen in het zonnetje te zetten en hun harde werk te erkennen, met dit jaar het thema #RaarExamenjaar.
 

Geef een (virtueel) schouderklopje

De Dag van de Examenleerling is in het leven geroepen door OnlineSlagen en wordt voortaan elke derde woensdag van april gevierd. Dit is de laatste lesweek voor veel examenleerlingen, waarna het zelfstandige voorbereiden begint. OnlineSlagen roept iedereen op om op woensdag 21 april een extra (virtueel) schouderklopje te geven aan alle examenleerlingen, die ondanks een bewogen jaar hun best doen om de middelbare schooltijd tot een geslaagd einde te brengen.
 
Volgend jaar vindt de Dag van de Examenleerling plaats op woensdag 20 april 2022.
 
Door: Nationale Onderwijsgids