Winter Games motiveren jongeren te bewegen tijdens coronacrisis

Sinds de start van de Winter Games in de kerstvakantie zijn door heel Nederland al circa 15.000 jongeren bereikt met extra sport- en spelactiviteiten. De Winter Games, een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland, hebben als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset deze donkere wintermaanden door te laten komen. Het gaat hierbij om lokale activiteiten die zich richten op de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Het aantal activiteiten en deelnemers tot nu toe geeft aan dat de vraag naar sport en spel voor jongeren groot is. Dit meldt Winter Games.

Door de coronacrisis beweegt vier op de vijf jongeren te weinig en meer dan de helft voelt zich gespannen of gestrest. Bovendien krijgen jongeren tijdens de coronapandemie vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Vereenzaming, thuiszitten en verveling liggen dan op de loer. Daarom vindt de organisatie van de Winter Games het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze sportief, energiek en met een positieve mindset deze donkere wintermaanden en lockdown doorkomen.

Positieve bijdrage aan ontwikkeling jongeren

Het bieden van extra sport- en spelactiviteiten aan jongeren levert een aantoonbaar positieve bijdrage aan de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling van jongeren. Met de Winter Games worden jongeren gemotiveerd om in beweging te komen binnen de kaders van de coronaregels. Dat hier vraag naar is, blijkt wel uit het aantal aanvragen die binnen zijn gekomen en het aantal jongeren dat al heeft deelgenomen. Sinds de kerstvakantie hebben in totaal al 15.000 jongeren, verdeeld over 1.000 activiteiten en op meer dan 500 verschillende locaties meegedaan aan de Winter Games. Denk hierbij aan alles wat er lokaal mogelijk is: van 3x3 basketbaltraining op een Krajicek Playground, bootcamplessen op een Cruyff Court, tot een breakdance workshop.

De Winter Games zijn gestart tijdens de Kerstvakantie en lopen door tot eind februari. Meer informatie is te vinden op de website van de Winter Games.

Door: Nationale Onderwijsgids