Twintig middelbare scholen starten zo snel mogelijk met proef met sneltesten

Het kabinet wil zo snel mogelijk beginnen met een proef met coronasneltests op twintig middelbare scholen in het land. De proef moet beginnen zodra de scholen weer open gaan. Dit meldt De Limburger.

Het aantal besmettingen onder tieners loopt al geruime tijd op. Zij vertonen doorgaans weinig of geen symptomen, wat het lastig maakt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een sneltest bij de ingang van de school zou een oplossing kunnen zijn voor dit probleem: zo kunnen eventuele besmettingen snel geconstateerd worden, waarna de besmette kinderen direct naar huis gestuurd kunnen worden.

De proef met het sneltesten moet beginnen zodra de scholen weer openen, maar wanneer dit gebeurt is nog niet duidelijk. Eerder deze week gaf premier Rutte aan hier niets over te kunnen beloven. Als de proef op de twintig scholen succesvol blijkt zal er opgeschaald worden naar alle middelbare scholen in Nederland. Op basisscholen zullen de sneltests alleen gebruikt worden voor het personeel.

Door: Nationale Onderwijsgids