Rotterdamse schoolkiezers bezoeken middelbare scholen in virtual reality

Rotterdamse leerlingen van groep 8 van de basisschool kunnen dit jaar via virtual reality (VR) de sfeer proeven op de middelbare scholen die ze overwegen. Normaal gesproken houden de scholen open dagen, maar door de coronacrisis kunnen die niet plaatsvinden. Daarom hebben bijna alle Rotterdamse middelbare scholen de handen ineengeslagen voor een online 3D-scholenmarkt, meldt vaknieuwssite AG Connect.

Op de scholenmarkt geven ruim zeventig scholen een presentatie in een 3D-omgeving. Leerlingen en hun ouders maken een avatar aan waarmee ze over de virtuele markt kunnen lopen. Scholen hebben allemaal een eigen stand met filmpjes en informatie. Via de avatars kunnen vragen worden gesteld aan docenten en leerlingen van de middelbare school. Bezoekers kunnen bovendien aanhaken bij gesprekken die al lopen.

Het systeem moet berekend zijn op de ontvangst van tienduizend leerlingen en tweehonderd leraren. Om digitale drukte te voorkomen, is Rotterdam opgeknipt in drie schoolgebieden die verschillende dagen de virtuele scholenmarkt houden.

Door: ANP