Interactief platform haalt coronaveilig de beroepspraktijk in het klaslokaal

Expeditie 7 werelden van techniek is een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren. De aanpak is compleet met lesbrieven en doe-opdrachten die kosteloos worden aangeboden. Na een klassikale start kunnen de leerlingen zelfstandig de digitale reis maken waarin ze kennis maken met technische bedrijven, de mensen die er werken en hun werkzaamheden. Decanen en docenten hebben zo - geheel coronaveilig - een mooie aanvulling op het reguliere LOB-programma. Dit meldt Platform Talent voor Technologie.

Binnen de Expeditie 7 werelden van techniek maken de vmbo-, havo- en vwo-leerlingen een digitale reis langs de 7 werelden van techniek. In elke wereld maken zij kennis met technische bedrijven uit de diverse bèta & technieksector. “Het is een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten. Leerlingen krijgen hierdoor inzicht in welke wereld het beste bij hen past en waar ze kansen zien”, zegt programmamanager Jeroen Collignon van Jet-Net & TechNet. “De interactiviteit zorgt ervoor dat jongeren er graag mee aan de slag gaan. Daarover hebben we met docenten vooraf nagedacht bij het ontwikkelen van deze coronaveilige aanpak. En dat krijgen we nu ook teruggekoppeld van docenten die al met de Expeditie aan de slag zijn gegaan.”
 
De eerste reacties op het interactieve platform zijn positief. "De expeditie ziet er super goed uit! Deze interactieve online tool geeft mij de mogelijkheid om mijn leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met techniek." aldus Sven Eberwijn, decaan Havo van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.
 

Aanmelden en meedoen

Aanmelden kan via www.jet-net.nl/expeditie. Na aanmelding ontvang je de link naar de Expeditie 7 werelden van techniek; hier vind je onder andere de docentenhandleiding, de TechCheck en 7 lesbrieven met doe-opdrachten voor vmbo, havo en vwo-leerlingen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids