Hbo-studenten ontwikkelen workshop die scholieren leert omgaan met geld

Studenten van Hogeschool Saxion hebben de afgelopen maanden in samenwerking met financieel experts van de Rabobank een workshop ontwikkeld die jongeren bewust leert omgaan met geld. De naam van de module is ‘Ome Duo betaalt – Bewuster omgaan met geld’ en de studenten hebben de workshop deze week voor het eerst gegeven. Dit meldt Saxion.

De workshop is gericht op leerlingen in het laatste jaar van de mavo, havo of het vwo. Het is een les van drie uur waarin leerlingen voorlichting krijgen over wat ze op financieel gebied kunnen verwachten van het studeren na de middelbare school en wat daar allemaal bij komt kijken. De module is laagdrempelig en interactief en leerlingen leren over verschillende soorten inkomsten, uitgaven en regeling. Hierbij moeten ze ook aan de slag met groepsopdrachten.

Deze week vond de eerste workshop als pilot plaats op het Bonhoeffer College in Enschede, aan leerlingen uit havo-4 en vwo-6. “Zowel de leerlingen als de docenten waren positief en enthousiast”, vertelt Jeff de Ruyter, docent bij Saxion. “Ik hoorde dat ze andere leerlingen zeker aanraden ook zo’n les te volgen.” Economieleraar Ruud Huisman geeft ook aan enthousiast te zijn: “Het was leerzaam en de stof gaf de leerlingen veel nieuwe inzichten. Voor elke middelbare scholier is dit handig en nuttig.”

Door: Nationale Onderwijsgids