OMT adviseerde kabinet bovenbouw middelbare scholen tijdelijk te sluiten

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft aan het kabinet geadviseerd om de bovenbouw van middelbare scholen, hogescholen en universiteiten te sluiten, omdat de organisatie zich grote zorgen maakt over het aantal besmettingen onder jongeren. Het kabinet heeft het advies niet overgenomen. Dit meldt de Telegraaf.

Volgens het OMT is een groot aantal besmettingen te herleiden naar ’activiteiten direct rond de leerinstellingen’. Het OMT adviseert dan ook om tijdelijk over te gaan op online onderwijs. Dit geldt zowel voor het hoger onderwijs, het mbo als de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Ook adviseert het OMT om zingen in groepen te verbieden, dus ook op scholen bijvoorbeeld kinderdagverblijven. 
 
Dit laatste advies heeft het kabinet nog in beraad. Over de sluiting van de scholen is het kabinet al wel duidelijk: het onderwijs is te belangrijk om de scholen te sluiten. Wel mogen scholen alleen gebruikt worden voor het onderwijs, schrijft minister De Jonge aan de Tweede Kamer. Alle andere activiteiten vinden online plaats.
 
Door: Nationale Onderwijsgids