Ouders & Onderwijs vragen

Ouders & Onderwijs lanceerde bij de start van het nieuwe schooljaar een campagne om haar bekendheid bij ouders te vergroten. De campagne laat zien dat ouders bij Ouders & Onderwijs terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van onderwijs.  

Ouders & Onderwijs wil dat alle ouders weten dat er een plek is waar ze terecht kunnen. Veel ouders hebben immers vragen over het onderwijs en de school van hun kind en willen graag advies van een onafhankelijke partij. Ouders & Onderwijs voorziet deze ouders telefonisch van persoonlijk advies en beschikt over een omvangrijke kennisbank met actuele informatie voor ouders. 
 

Coronavirus ‘hot topic’

Het adviespunt krijgt dagelijks te maken met een breed scala aan vragen. Vaak terugkerende onderwerpen zijn bijvoorbeeld passend onderwijs, het schooladvies, het leerlingendossier en de vrijwillige ouderbijdrage. Ook vragen ouders zich bijvoorbeeld af of hun kind wel van school gestuurd mag worden en wat ze kunnen doen tegen pesten. 
 
Dit kalenderjaar is natuurlijk ook het coronavirus ‘hot topic’. Zo willen ouders die tot de risicogroep behoren weten of ze hun kind thuis mogen houden. Ook de recente discussie over he verplichten van mondkapjes in het voortgezet onderwijs blijkt reden genoeg voor ouders om contact op te nemen met Ouders & Onderwijs. 
 

Ouders bereiken

Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs, vindt het belangrijk om ouders goed te woord te staan. Eén goed advies kan immers al het verschil maken in de toekomst van een kind en bijdragen aan de relatie tussen ouders en school. Om die reden startte Ouders & Onderwijs onlangs haar naamsbekendheidscampagne. 
 
Vlaming: “Er zijn nog te veel ouders die onze organisatie pas leren kennen op het moment dat er grote problemen zijn op school. Dat is jammer, want juist in een vroeg stadium kunnen we ouders goed helpen. Daarom vragen we het onderwijs om ons te helpen die bekendheid te vergroten.” Er zijn verschillende manieren waarop het onderwijs ons kan helpen. Door de campagnevideo te delen op de sociale kanalen, een bericht over ons op te nemen in de nieuwsbrief aan ouders of door ons vermelden in de schoolgids. De boodschap van de campagne is even helder en eenvoudig: ‘Heb je vragen over het onderwijs? Bel Ouders & Onderwijs.’ 
 

 

Meer weten over Ouders & Onderwijs?

Neem een kijkje op de website: oudersenonderwijs.nl/adviespunt-voor-ouders   
 
Bekijk ook de video op onze social media kanalen Twitter & Facebook