Nieuwe interim-directeur moet rust doen terugkeren bij Acivenna College

Er komt een nieuwe interim-directeur voor het Avicenna College in Rotterdam. Sinds het vertrek van rector en bestuurder Wim Littooij krijgen veel leerlingen van de islamitische middelbare school geen les. Docenten hadden zich uit onvrede over zijn vertrek ziek gemeld. Dit meldt NOS.

Littooij (72) lag al langer onder vuur. Eind vorige maand bleek uit onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) dat Littooij zich "grensoverschrijdend" en "onzuiver" heeft gedragen en dat hij kritische leden van de medezeggenschapsraad onder druk heeft gezet.
 
Veel docenten staan echter achter Littooij en hadden aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de medezeggenschapsraad. Ze kondigden aan te gaan staken als Littooijs contract niet verlengd zou worden. Hierdoor kregen veel leerlingen geen les meer. Dat is voor minister Slob “onacceptabel”, schrijft hij aan de Tweede Kamer.
 
Minister Slob en het waarnemend bestuur nemen dan ook de aanbevelingen van BING over. Er moet een nieuwe interim-directeur komen en ook de leden van de raad van toezicht moeten per 1 oktober terugtreden, om "ruimte te maken voor noodzakelijke verbetering", aldus het advies.
 
Wim Littooij is oprichter van het Avicenna dat meer dan negenhonderd leerlingen telt. Veel docenten zien hem als de redder van het voormalig Ibn Ghaldoun. Deze school moest sluiten na grootschalig examenfraude en Littooij kon met het Avicenna een doorstart maken. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids