Laatste dag van de zomervakantie aangebroken voor regio Noord

De officiële laatste dag van de zomervakantie is aangebroken voor de leerlingen in Noord- Nederland, Vanaf maandag gaan zowel basisschoolleerlingen als middelbare scholieren weer gezamenlijk naar school.

De zomervakantie voor regio Noord liep van 4 juli tot en met 16 augustus. 17 augustus openen alle scholen hun deuren weer. Voor middelbare scholen is dit weer voor het eerst nadat de scholen in maart eerst moesten sluiten vanwege het coronavirus en in juni slechts gedeeltelijk weer open mochten. 
 
Er bestaan wel zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen en daarmee mogelijk een tweede golf. Scholen drukken leerlingen daarom op het hart om thuis te blijven bij klachten die lijken op het coronavirus. Ook kunnen docenten die het niet vertrouwen leerlingen naar huis sturen.
 
Daarnaast zijn scholen bezorgd over de terugkeer van leerlingen uit landen met een code oranje of rood. Leerlingen wordt op het hart gedrukt om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan en dit aan de school te melden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids