Ruim 17.000 euro gedoneerd voor advocaatkosten ex-directeur Haga Lyceum

Er zou ruim 17.000 euro zijn opgehaald voor de advocaatkosten van de voormalig directeur van het Cornelius Haga Lyceum Soner Atasoy. De ontslagen Atasoy en de eveneens ontslagen bestuurssecretaris Sadrettin Karadag proberen via een spoedappel terug te keren op de islamitische middelbare school. Dit meldt Het Parool.

De salafistische Mohamed Riani (35) was vrijdag een driedaagse benefiet begonnen onder het motto ‘Koop de school vrij’.  Hiermee werd uiteindelijk 17.360 euro opgehaald. Het streefbedrag was 30.000 euro. Op Facebook zei hij eerder dat Het Haga Lyceum nu in handen is van mensen die de school willen vernietigen. De eveneens salafistisch georiënteerde imam Suhayb Salam ondersteunde de benefiet. Volgens hem heeft de overheid de school in handen.
 
Atasoy noemt volgens Het Parool de inzameling ‘een nobel initiatief’, dat bewijst dat er ‘heel veel draagvlak’ voor hem is. Hij geeft zichzelf ‘90 procent kans’ in zijn hoger beroep. Atasoy lag al veel langer onder vuur, maar hij en Karadag werden definitief ontslagen nadat bekend werd dat medewerkers van de Onderwijsinspectie op het Haga Lyceum waren afgeluisterd. Vorige maand oordeelde een rechter dat het ontslag rechtsgeldig was. De volgende stap van Atasoy is nu een spoedappel.
 
Door: Nationale Onderwijsgids