Campagne moet scholieren warm maken in Zeeland te wonen en werken

Ook dit jaar organiseerde het Aanvalsteam Arbeidsmarkt een campagne voor Zeeuwse eindexamenscholieren. De afgelopen weken ontvingen alle geslaagden bij hun diploma een brief die ze warm maakt voor een (toekomstige) baan in Zeeland. Dit meldt provincie Zeeland. 

Het Aanvalsteam Arbeidsmarkt (waarin overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Zeeland vertegenwoordigd zijn) organiseerde de campagne met als thema ‘Class of 2020; we made it!’. Naast een felicitatie met het behalen van hun diploma is het doel van de campagne de mogelijkheden van (toekomstig) wonen en werken in Zeeland onder de aandacht te brengen van de scholieren. 
 
De campagne voor de eindexamenscholieren is onderdeel van een breder kader, waarbinnen met andere partijen zoals Rootzz Zeeuws-Vlaanderen, de Zeeuwse Connectie, de Economic Board Zeeland, VNO-NCW Zeeland en Campus Zeeland wordt beoogd om de band tussen jongeren en Zeeland warm te houden. De partijen hopen de jongeren dan ook (terug) te zien in Zeeland voor een baan of stage.
 
Ook ontvangen leerlingen weer een brief bij hun diploma. Dit jaar schreef één van hen mee aan de brief: de 19-jarige Mitchell Warmenhoven, leerling van het Lodewijk College. Mitchell: “Ik vond het erg leuk om mee te denken over de stijl en de toon. Ik ga Zeeland wel uit voor mijn studie, maar wil daarna zeker wel terug naar Zeeland. Er is hier genoeg te doen, er zijn veel banen en vooral: iedereen kent elkaar hier. Dat maakt alle festivals hier in de regio ook zo ontzettend leuk.”
 

“Zeeland heeft je genoeg te bieden”

De brief wordt mede  ondertekend door gedeputeerden Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat, zij benadrukken: “Of je nu op zoek bent naar een passende stage of een uitdagende (zomer)baan, Zeeland heeft je genoeg te bieden.”
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids