Normal_telefoon_blue_whale

Verontruste ouders trekken aan de bel om een nieuwe, voor jongeren mogelijk levensgevaarlijke challenge; de Momo-challenge. Het lijkt erop dat de Momo-challenge de opvolger is van de Blue Whale Challenge die in 2017 haar intrede in Nederland deed. Ook deze nieuwe uitdaging zou met vijftig opdrachten uiteindelijk aanzetten tot zelfmoord. Eerder deze week maakte NOS melding van de tweede Blue Whale Challenge, maar dat blijkt de Momo-challenge te zijn. Dit meldt Metro Nieuws. 

De Momo-challenge heeft ‘een gezicht’. Een man genaamd Jonathan Galindo maakt met een geschminkt hondengezicht heftige video’s op YouTube. Zijn hondenkarakter zou de aanstichter van deze challenge zijn.

Vijftig opdrachten Momo-challenge

Net als bij de Blue Whale Challenge worden jongeren via social media uitgenodigd om vijftig dagen lang vijftig uitdagingen te doen. Het begin is enigszins onschuldig, maar eindigt met de opdracht tot zelfmoord. Ook tussentijdse opdrachten lijken aan te zetten tot lichamelijk of geestelijk letsel. Hoewel het zogenaamd een uitnodiging is, gaat er dreiging en afpersing aan vooraf om toch mee te doen.

Door: Nationale Onderwijsgids