Nieuwe zomerspecial 'Een Huis Vol in quarantaine' over onder andere thuisonderwijs

Op maandag 13 juli start het 10e seizoen van Een Huis Vol, de serie van KRO-NCRV over het dagelijks leven in een groot gezin. In de zomerspecial Een Huis Vol in quarantaine wordt zichtbaar hoe gezinnen zich redden in deze bijzondere tijd. Heel Nederland zwoegt op thuisonderwijs en zoekt een weg in de 1,5 metermaatschappij. Maar wat betekenen deze maatregelen voor grote gezinnen? Hoe doorsta je maandenlang met zoveel mensen in een huis? En hoe verloopt het thuisonderwijs met zoveel kinderen die thuis blijven? Dit meldt KRO-NCRV.

Familie Buddenbruck

De familie Buddenbruck woont sinds een jaar in Duitsland en krijgt hierdoor naast de Nederlandse maatregelen ook te maken met de nog strengere Duitse maatregelen. Geen speeltuintjes en wandelingetjes in de straat voor de 10 stuiterende Buddenbrucks, maar stapels geprint huiswerk en je samen zien te vermaken in huis. 
 

Familie Jelies

De familie Jelies uit Tollebeek ziet de quarantaine na de eerste persconferentie somber in. Vooral moeder Janneke maakt zich zorgen over het thuisonderwijs en als rasechte Urker is het gebrek aan tijd voor huishouden een waar schrikbeeld. Het gezin haalt in het dagelijks leven veel steun uit hun geloof en het is dan ook even schrikken als de kerken óók blijken te sluiten. 
 

Familie Kraan

De familie Kraan uit Boskoop beleeft de quarantainetijd in hun eigen roze bubbel. Baby Sara wordt geboren in het begin van de coronapiek en dat betekent vooral voor moeder Linda dat onbezorgd genieten van haar kraamtijd geen optie is. Kraambezoek van familie is niet toegestaan. Vader Ivan is druk met zijn werk waardoor Linda met de pasgeboren baby in haar armen de andere 7 kinderen voorziet van huiswerk, aandacht en liefde. Twee kinderen moeten dit jaar ook eindexamen doen. 
 

Familie Baumgard

De familie staat bol van creativiteit, talent en energie, maar met zoveel mensen in een huis blijkt het dan soms knap lastig om je eigen plekje te vinden om dit tot uiting te laten komen. 
 

Familie Quaedackers

Bij de familie Quaedackers is te zien hoe moeder Nadine er sinds het plotselinge overlijden van haar man Michel opeens alleen voorstaat met haar 12 kinderen. 
 
Een Huis Vol in quarantaine is te zien vanaf maandag 13 juli, elke werkdag, om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
 
Door: Nationale Onderwijsgids