Normal_examenhal__examens__eindexamen__stoelen__tafeltjes

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft de eindexamens voor dit jaar niet kunnen gebruiken vanwege de coronacrisis. Deze centrale examens blijven voorlopig achter slot en grendel. Dit meldt NOS. 

De examens van 2020 worden niet bij de eindexamenkandidaten van 2021 op tafel gelegd. Deze eindtoetsen zijn namelijk ook al klaar. “We maken de examens altijd twee, soms wel vier jaar van tevoren. Doorschuiven is dus niet nodig, maar dat kan ook niet zomaar”, legt het CvTE uit. Een examen uit dit jaar kan volgend jaar onderhevig zijn aan andere regels. Wil je een oud examen gebruiken, dan moet het hele document gecontroleerd worden.

Actualiteit op examens

Het CvTE houdt zich ook aan de actualiteit. Een examen dat een vraag over de intensive care zou bevatten, zou volgend jaar misschien niet gepast zijn. Ook emotioneel gezien kan dat voor leerlingen gevoelig liggen.

Wat er dan wel met de eindexamens van 2020 gebeurt? Die worden eerst bekeken en mogelijk worden ze voor sommige vakken nog wel gebruikt in de komende paar jaar. 

Door: Nationale Onderwijsgids