Slob hekelt plannen van scholen om na de vakantie niet direct te willen opstarten

Onderwijsminister Arie Slob heeft tijdens een Kamerdebat nogmaals benadrukt dat middelbare scholen tot aan de zomervakantie fysiek les moeten geven. Ook hekelt hij het feit dat sommige scholen in het voortgezet onderwijs al hebben aangeven na de zomervakantie niet meteen voluit te starten. Dit meldt Algemene Onderwijsbond (AOb).

Over een week, op woensdag 24 juni, zal het kabinet beslissen over de anderhalvemeterregeling voor middelbare scholen, mede op basis van het advies van het Outbreak Management Team (OMT). 
 
Slob wil daarom dat scholen daarop wachten en niet nu al vooruit lopen met plannen voor een beperkt lesprogramma na de zomervakantie: “Ik zeg dat over uw hoofden (van de Kamerleden - red.) ook aan de scholen: als u al aan ouders en leerlingen gaat communiceren over de periode na de zomer, doe dat niet. Als u dat al gedaan heeft, neem dat terug.”
 
Volgens de minister zou de Onderwijsinspectie inmiddels 67 ‘signalen’ hebben gekregen over 52 scholen die in meer of mindere mate gecommuniceerd hebben dat zij na de zomervakantie eerst beperkt gaan opstarten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids