Schooltas

Niemand de deur uit zonder een tas. Zo is het nu eenmaal als je weer regelmatig naar school kunt. Kinderen blij, ouders blij. Daarover hoeven we niets te schrijven. Wel over die tas. Wat voor een soort tas wordt er eigenlijk door een scholier gedragen, en waar moet deze aan voldoen?  

Ruimte

De tas moet in ieder geval genoeg ruimte bieden. Voor de jongsten moet je op ‘laten-zien-dag’ toch heus die vrachtwagen met je mee kunnen nemen of dat nieuwe spel. Dat alles moet in je tas passen. Inclusief het fruitbakje.
 

Laptoptas

Worden kinderen ouder dan worden er ook meer boeken in een tas meegedragen. En uiteindelijk ook een laptop. Of het nu een 13, 15 of 17 inch laptop is, dat moet passen. De meeste tassen voor scholieren hebben een speciaal laptopvak op maat. Gewatteerd en af te sluiten met klittenband zodat de laptop goed en veilig op zijn plaats blijft.   
 

Rugzak

Wie kiest voor een rugzak moet er eentje kiezen die stevig op de rug zit, zoals een Rains rugzak bijvoorbeeld. Dat zijn kwaliteitstassen die de rug niet te veel belasten. Kinderen zijn in de groei en de rug is kwetsbaar. Volgens ergotherapeuten mag een tas die op de rug wordt gedragen eigenlijk niet zwaarder zijn dan tien procent van het totale lichaamsgewicht van de scholier. 
 

Handtas

Bij de keuze voor een handtas worden er over het gewicht geen uitspraken gedaan, maar dat deze ook niet te zwaar moet zijn, is logisch. Een handtas is voor veel scholieren best prima, mits er een lange schouderband bij geleverd wordt zodat de tas zowel over de schouder als crossbody kan worden gedragen. In dat laatste geval hebben scholieren hun handen vrij en op de fiets zwaai je de tas dan gemakkelijk naar je rug. 
 

Vormgeving

Ook voor scholieren is een stijlvolle vormgeving voor hun tas belangrijk. Heel veel merken bieden tassen aan die prima mee naar school kunnen worden gedragen, maar de kwaliteitsmerken onderscheiden zich doordat vorm en functie uitstekend samenkomen. Let daarop, want dan gaat zo’n tas ook vaak jaren mee. 
 

Duurzaam

Hierop aanhakend is het verstandig om te kiezen voor duurzaam materiaal. Dat kan leer zijn, maar ook bijvoorbeeld polyester. Sommige tassen zijn van gerecyclede petflessen gemaakt en dragen daarmee ook nog bij aan het behoud van het milieu.  
 

Kleur

Last but not least is er de kleur. Die is uiteraard heel belangrijk. Tassen zijn er in alle kleuren en dessins. Kies die kleur die bij je past of het dessin dat jou aanspreekt.