Nederlandse leerlingen zeilen van Caraïben  naar Nederland

In de periode voordat de coronacrisis uitbrak, zijn 25 Nederlandse scholieren naar Sint-Maarten gegaan om daar aan boord van het Friese schip De Wylde Swan een lesprogramma te volgen over onder meer duurzaamheid en de natuur. Aanvankelijk zouden ze zes weken aan boord zijn, maar door de coronamaatregelen werd duidelijk dat de leerlingen terug moesten. Omdat dit niet meer mogelijk was per vliegtuig, werd besloten om terug te varen. Dit meldt de NOS.

Aan de ouders werd eerst toestemming gevraagd om de reis te maken. Vervolgens werd voldoende diesel ingeslagen om de oceaan te kunnen oversteken. Ook werd extra lesmateriaal ingeslagen. De leerlingen maakten elke ochtend drie uren huiswerk. 
 
Na drie weken arriveerde het schip op de Azoren. De leerlingen mochten daar echter niet van boord wegens de coronamaatregelen. Wel werd opnieuw extra diesel ingeslagen. Momenteel is het schip bezig met het laatste gedeelte van de tocht: van de Azoren naar Harlingen. Verwacht wordt dat het schip tussen 20 en 24 april in Harlingen arriveert.
 
Door: Nationale Onderwijsgids