Normal_slob__onderwijs__minister

Een nieuwe Amsterdamse  islamitische school voor voortgezet onderwijs in wording krijgt geen toestemming van minister Slob om de plannen door te zetten. De Onderwijsraad ziet namelijk onvoldoende onderscheid met reeds erkende richtingen binnen de islam en deskundigen noemen het schoolplan van SIVORa nietszeggend, vaag en problematisch. Dit meldt NU.nl.

De Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs Randstad (SIVORa) wilde een nieuwe middelbare school in Amsterdam beginnen, geschoeid op "traditioneel islamitische" leest. Het bestuur distantieert zich in de plannen nadrukkelijk van het salafisme en zet zich hierin ook af tegen het Cornelius Haga Lyceum. Concreet zouden leerlingen niet verplicht zijn een hoofddoek te dragen en zou er bij het vak levensbeschouwing ook ruimte zijn voor andere religies. Daarnaast zouden de klassen gemengd zijn.
 
De Onderwijsraad is echter van mening dat er onvoldoende onderscheid bestaat met de erkende richtingen islamitisch, orthodox islamitisch en liberaal islamitisch. Ook de door de raad gevraagde deskundigen noemen het plan van SIVORa nietszeggend, vaag en problematisch, schrijft NU.nl. Minister Slob volgt het advies van de Onderwijsraad.
 
Door: Nationale Onderwijsgids