Twee vaccinatiecampagnes voor Brabantse jongeren uitgesteld vanwege coronavirus

Twee vaccinatiecampagnes voor Brabantse jongeren worden uitgesteld om eventuele verspreiding van het nieuwe coronavirus op locaties waar de inentingen zouden plaatsvinden te voorkomen. Eind deze maand zouden in de provincie weer vaccinatierondes tegen HPV en meningokokken van start gaan. Die worden verzet.

Meningokokkenvaccinaties worden in elk geval voor 1 juli uitgevoerd. De vaccinatie voor meisjes van 13 jaar tegen het humaan papillomavirus (HPV), dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, is verplaatst naar dit najaar.

De drie Brabantse GGD'en hebben tot het uitstel besloten in overleg met het RIVM en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ze verwijzen ook naar het besluit van de Brabantse burgemeesters die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid om evenementen met meer dan duizend deelnemers te verbieden. Dat verbod geldt vooralsnog overigens tot en met 16 maart.

Vaccinaties van jonge kinderen op consultatiebureaus gaan wel gewoon door, benadrukken de GGD'en. Daarbij komen geen grote groepen mensen bij elkaar.

Door: ANP