Ouders willen meer persoonlijke aandacht op school

Maar liefst 65 procent van de ouders geeft aan persoonlijke aandacht te missen in de begeleiding van hun kind op school. Wanneer de school begeleiding biedt, vindt 32 procent van de ouders daarnaast dat zij hier zelf minder aan hoeven te doen. Dit blijkt uit onderzoek van particulier opleidingsinstituut Luzac. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 750 ouders met één of meer kinderen die basisonderwijs in groep zeven of acht of middelbaar onderwijs volgen. Dit meldt Luzac.

Naast persoonlijke aandacht, ziet meer dan de helft (56 procent) van de ouders graag dat hun kind eens per week met de mentor spreekt. Bijna één op de vijf (19 procent) gaat akkoord met een contactmoment van eens per maand en 13 procent ziet liever dat kind en mentor op dagelijkse basis contact onderhouden. Dit is niet het enige dat ouders van scholen vragen. 60 procent wil namelijk dat de school eventuele problemen eerst met het kind bespreekt, voordat de school bij de ouder komt aankloppen. 
 

Geen bericht, goed bericht?

70 procent van de ouders wil door de school betrokken worden in het schoolleven van hun kind. Voor het merendeel (64 procent) geldt dat zij het liefst een paar keer per jaar een contactmoment hebben met de school. 13 procent spreekt de school liever frequenter, namelijk eens per maand. 52 procent geeft daarbij de voorkeur aan de mail, maar die voorkeur is het sterkst onder ‘oudere’ ouders (35 tot 50 jaar en 50 jaar of ouder). 18 procent kiest voor een systeem van school zoals Magister of SomToday en één op de tien (11 procent) gaat liever voor face-to-face gesprekken.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids