Metis Montessori Lyceum bedroefd om dode leerling na steekincident

Het Metis Montessori Lyceum rouwt om de dood van een 16-jarige leerling van de school. Hij werd afgelopen weekend neergestoken in een woning in Alpen aan den Rijn. Dit melden ANP en AT5.

In een herdenkingsruimte in de school kunnen leerlingen en docenten samenkomen. Ook is er een condoleance-register geopend en wordt hulp geregeld voor leerlingen die daar behoefte aan hebben.
 
Het 16-jarige slachtoffer was in de nacht van zaterdag op zondag uit de woning gevlucht en werd aangetroffen in de directe omgeving. De politie startte direct met reanimatie, maar dat mocht niet baten. Hij overleed aan zijn verwondingen. Drie andere mensen raakten gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een 53-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn buiten levensgevaar. Een 17-jarige voorbijganger bij de woning raakte lichtgewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld bij de huisarstenpost.
 
Op dit moment is volgens de politie nog onduidelijk waarom de verdachte de slachtoffers heeft neergestoken. Het eerste onderzoek wijst erop dat het plaatsvond in relationele sfeer. De recherche is bezig met het onderzoek en heeft meerdere mensen die getuigen waren van het incident gehoord.
 
De afgelopen week was er veel ophef over het bezit van messen en andere steekwapens door jongeren. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb liet eerder weten een forse boete op te willen leggen aan ouders, wier kinderen voor de tweede keer betrapt worden op het dragen van een mes. Minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie wil "af van het idee bij jongeren dat ze een wapen moeten dragen".
 
Door: Nationale Onderwijsgids