korting op collegegeld onderwijsbevoegdheid

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: het aantal studenten dat studievertraging oploopt tussen de bachelor- en de masteropleiding, is toegenomen, Rotterdam wil 2500 euro boete voor ouders van wie hun kind voor de tweede keer opgepakt wordt met een mes en docenten die een extra opleiding willen volgen om een tweede bevoegdheid voor het onderwijs te halen, hoeven de komende jaren daar een stuk minder collegegeld voor te betalen.

Maandag: Studenten lopen vaker studievertraging op tussen bachelor en master

Het aantal studenten dat studievertraging oploopt tussen de bachelor- en de masteropleiding, is toegenomen, meldt het datajournalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) zondag. In 2018 liep 26,5 procent studievertraging op, terwijl dat in 2016 nog 12,1 procent was, blijkt uit cijfers opgevraagd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).
 

Dinsdag: Rotterdam wil ouders 2500 euro boete opleggen voor messenbezit kinderen

Rotterdam wil 2500 euro boete voor ouders van wie hun kind voor de tweede keer opgepakt wordt met een mes. Volgens burgemeester Aboutaleb zijn de ouders hiervoor verantwoordelijk, zei hij maandagavond op Radio Rijnmond. 
 

Woensdag: Korting op collegegeld voor leraren die tweede onderwijsopleiding willen volgen

Docenten die een extra opleiding willen volgen om een tweede bevoegdheid voor het onderwijs te halen, hoeven de komende jaren daar een stuk minder collegegeld voor te betalen. Een tweede opleiding kost ze nog 3500 euro. 
 

Donderdag: Middeninkomens hardst geraakt door leenstelsel

Het leenstelsel pakt het minst positief uit voor studenten met ouders met middeninkomens. Dat staat in een onderzoek in opdracht van het Interstedelijk Studenten Overleg naar de financiële bijdrage van ouders aan hun studerende kinderen.
 

Vrijdag: Scholenkoepel iHub slaat alarm over criminele leerlingen en geweld

De scholenkoepel iHub slaat alarm over criminele leerlingen. Binnen de koepel, waaronder 30 scholen vallen met speciaal onderwijs in de Randstad, hebben zich ernstige incidenten voorgedaan. Het gaat dan onder meer om een leerling die een doorgeladen vuurwapen trok in een school, een opgeblazen gevel door een vuurwerkbom en leerlingen die cocaïne op zak hebben.

Door: Nationale Onderwijsgids