Nieuw boek Zeker Slagen! over effectieve leermethodes voor eindexamen

In de meeste gevallen wordt in de brugklas kort aandacht gegeven aan hoe je brein werkt en hoe je informatie kunt verwerken. In het eindexamenjaar is hier nog nauwelijks aandacht voor. Zeker Slagen! geeft inzicht in hoe het brein werkt en welke hulpmiddelen en methodes je hierbij kunt gebruiken om zo effectief mogelijk te leren voor het eindexamen. Dit meldt ThiemeMeulenhoff.

Zeker Slagen! is geschreven door neurowetenschapper Eva Gadet, tevens initiatiefnemer van bijlesschool Brainboost en oud-biologiedocent aan het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam. Eva: “In de praktijk zie ik dat bij veel leerlingen de tools ontbreken over hoe zij zelf effectief kunnen leren. Zeker Slagen! geeft je praktische tips, maar helpt je ook om te begrijpen hoe jij in elkaar zit. Met de uitneembare planner maak je een planning.”
 
Ook Tim Hofman, mede-initiatiefnemer van Brainboost en BN’er, speelt een rol in het boek. Tim: “Bij elk hoofdstuk hoort ook een filmpje waarin ik nog een extra leertip geef. Ook erg handig is dat de meeste hoofdstukken een "Nerdroute' en een "Quick fix' hebben. De Nerd-route voor als je echt wilt weten hoe het zit. De Quick fix voor als je haast hebt of als je denkt ik geloof het wel!”.
 
Zeker Slagen! wordt op woensdag 5 februari officieel gelanceerd vanuit Fons Vitae Lyceum in Amsterdam.
 
Door: Nationale Onderwijsgids